POWERbreathe Shaker Plus

POWERbreathe Shaker Plus je autoklávovatelná úlevová respirační pomůcka k usnadnění odstraňování hlenu z dýchacích cest. Shaker Plus je druhou generací přístroje pro snadné odstraňování hlenu z…

Celý popis produktu
1 590 Kč s DPH
Skladem 1 ks

Popis produktu

POWERbreathe Shaker Plus je autoklávovatelná úlevová respirační pomůcka k usnadnění odstraňování hlenu z dýchacích cest.

Shaker Plus je druhou generací přístroje pro snadné odstraňování hlenu z dýchacích cest vykašláváním. Nástupce modelu Shaker Clasic se vyznačuje ergonomickým tvarem a optimalizovaným prouděním vzduchu. Díky snadnému použití přináší rychlou úlevu dětem i dospělým. Přístroj lze plně sterilizovat v autokláve a je tak určený i pro použití ve zdravotnických zařízeních.

Při výdechu do přístroje dochází k rychlému opakovanému nadzvedávání ocelové kuličky, které na uživatele působí jako vibrace. Tato vibrace působí spolu s odporem představovaným váhou kuličky pozitivně na dýchací cesty - změnou tlaku uvnitř plic dochází k otvírání malých vzduchových kanálků, ředění hlenu a jeho uvolňovací z plicních stěn a snazšímu odstraňování z dýchacích cest.

Změnou náklonu přístroje lze navíc ovlivňovat frekvenci vibrací. Při maximální frekvenci vibrací pak dochází ke snadnému vykašlávání.

Minimální tlak požadovaný při použití produktu Shaker Classic je 10 cmH2O.

SÚKL 5000540, ZP třída I