Posilování stresem - Pavel Kolář

Posilování stresem, kniha od renomovaného fyzioterapeuta prof. Pavla Koláře. Člověk se musel od počátku své existence naučit porozumět a vzdorovat rozmanitým stresovým vlivům. Tělesná zátěž, zima…

Celý popis produktu
360 Kč s DPH
Skladem >5 ks

Popis produktu

Posilování stresem, kniha od renomovaného fyzioterapeuta prof. Pavla Koláře.

Člověk se musel od počátku své existence naučit porozumět a vzdorovat rozmanitým stresovým vlivům. Tělesná zátěž, zima střídaná horkem, nedostatek jídla a tekutin, bakterie, viry, paraziti, nedostatek spánku, ale i bolest zasahovali naše životy od nepaměti. V dnešní době přijímáme působení těchto stresorů hlavně v příčinné souvislosti vzniku řady somatických a duševních onemocnění, a stres proto chápeme jako nebezpečný.

V knize Odolnost se mimo jiné rozebírá opačná úloha stresových vlivů, a to zejména z hlediska zvýšení odolnosti našeho organismu. Odolnost můžeme vnímat jako schopnost odolávat těmto nepříznivým silám a dobře zvládat obtížné situace, tak abychom byli schopni vyrovnat se i s takovou zátěží, jakou nyní představuje koronavirus se všemi svými dopady.

 

Autor se v knize věnuje celé řadě otázek:

  • Může nám stres pomáhat?
  • Kde je náš potenciál odolnosti a jak ho využíváme?
  • Jak je propojena duše s tělem?
  • Nakolik jsme odolní po rodičích a nakolik se odolnosti musíme naučit?
  • Jakou roli hrají v naší odolnosti naše smysly?
  • Jak se stát v životě silnějším vůči stresovým vlivům?
  • Jak nakládat se stresujícími vlivy majícími dopad na náš tělesný a duševní stav?

 

Naše tělo a duše v sobě skýtá obrovský potenciál udělat nás nejen silně odolnými, ale také šťastnými. Využijme ho a vezměme odpovědnost za své zdraví a kvalitu svého života do svých rukou!

 

Název: Posilování stresem
Autor: prof. Pavel Kolář
Jazyk: čeština